over ons

Eric Holm en Mercy Kamermans werken beiden al jaren als verslaggever bij Omroep Zeeland. Daarnaast maken ze documentaires met een maatschappelijk belang. Ze zijn niet alleen collega's, maar ook geliefden. 

Hij is sterk in beeld

Eric deed de PABO, volgde daarna een regieopleiding voor theater. Hij combineerde jarenlang het spelen bij een kindertheatergezelschap met het lesgeven. Sinds 2003 werkt hij bij Omroep Zeeland. In eerste instantie als programmamaker en regisseur. De laatste tien jaar als redacteur/verslaggever. Hij maakt de meeste verhalen camjo. Als camerajournalist gaat hij in zijn eentje op pad en is dan regisseur, interviewer, camera- en geluidsman tegelijk. Eric weet met zijn beeldverhalen meer te vertellen dan duizend woorden kunnen zeggen. Ook heeft hij als editor jarenlang ervaring.

Zij gaat voor de inhoud

Mercy volgde de School voor Journalistiek. Ze werkte vijf jaar bij verschillende jongerenprogramma's voor de EO in Hilversum. Haar Zeeuwse roots brachten haar terug naar waar ze vandaan komt en inmiddels werkt ze al vijftien jaar bij Omroep Zeeland. Mercy houdt van speuren naar nieuws en het uitpluizen daarvan. Ze is een echte researcher en zorgt dat ze alle feiten op een rij heeft, voordat de opnameknop wordt ingedrukt. Haar kracht is om ingewikkelde verhalen behapbaar te maken en abstract nieuws een menselijk gezicht te geven.